PARAFİNSİZ KOKULU MUM VE KULLANIM ALANLARI

Mumlarımızın İçeriği Nedir?

Tüm mumlarımız vegan, el yapımı ve %100 doğal bitki bazlıdır. Aynı zamanda pamuk fitili ve özel esans yağlar içeren karışımıyla uzun süreli yanma sağlayarak harika bir koku bırakırlar. Ürünlerimiz “cruelty free”dir ve toksik madde, kurşun, parafin, palmiye yağı, plastik, paraben, fitalat ve renklendirici içermezler.

Neden Kokulu Mum Tercih Etmeliyiz?

Mumların yatıştırıcı etkisi, kokuların beyinde işlenme şekli ile ilintilidir. Mumların kokusu, beynin hafızamıza ve duygularımıza ev sahipliği yapan kısmı olan limbik sistemimizi uyarır. Serotonin ve dopamin gibi hormonlar, ruh halimizi düzenlemeye yardımcı olurlar. Bu nedenle, duygusal durumumuz kokular, anılar ve duygular arasındaki bağlantıdan çokça etkilenir."

Kısacası, bazı kokular, onlarla ilgili anılarınız nedeniyle size çekici gelebilir, bazı kokular ise birçok farklı insanda aynı hormonları tekrar tekrar tetikler. Bu sebeple sakinleştirici özelliğinden dolayı ev kokuları olarak sıklıkla kullanılırlar.

Keyifli bir ortam yaratmak için evinizde mum kokuları kullanabilirsiniz. Kokulu bir mum yakmak, herhangi bir odada rahat, lüks veya sakin bir ruh hali yaratmanın zahmetsiz bir yoludur.

Kokulu Mum Çeşitleri

Çiçek Kokuları

Çiçek kokulu mumlar yaz aylarında harika bir seçimdir. Bu kokular havayı tazeler ve yaz sıcağını unutmanıza yardımcı olabilir. Çiçek kokuları; yumuşak, rahatlatıcı, romantik ve zihin için sakinleştiricidir. Çiçekli mumlar, komodinlerde, ebeveyn banyolarında tercih edilebilir.

Narenciye Kokuları

Narenciye kokuları ruh halini yükseltir ve enerji verir. Narenciye kokulu mumlar mutfaklarda, yaşam alanlarında, oyun odalarında, ev ofislerinde ve koridorlarda oldukça fazla tercih edilebilir.

Meyve Kokuları

Meyve kokuları, mutluluk ile ilişkilendirilir. Ruh haline etki edebilmesi meyve kokuları hakkında sürekli ifade edilen bir olumlu özelliktir. Meyve kokuları özellikle mutfaklarda ve bahçelerde oldukça fazla tercih edilir.

Odunsu Kokular

Odunsu kokular, rahatlık hissi vermesi ile bilinir. Sıcak ve samimi ortamların oluşması odunsu kokular ile mümkündür. Odunsu kokuların özellikle bahçe ve balkon gibi açık alanlarda kullanımı oldukça yaygındır.

Kokulu Mum Nasıl Kullanılmalı?

  • Özellikle mumu ilk kez kullanırken “tünelleşmeyi” önlemek için mumun üst tabakası tamamen sıvı olana kadar yanmasını sağlayın.
  • Mumun temiz ve güvenli bir şekilde yanması ve ömrünün uzaması için, mumu yakmadan önce fitili makas veya fitil kesici kullanarak 0.5 cm uzunluğunda kesmeniz tavsiye edilir.
  • Yanan mumu hava akımı olmayan sabit bir yüzeye yerleştirin ve asla gözetimsiz bırakmayın ve 4 saatten fazla bir süre aralıksız olarak yakmayın.
  • Yanan mumlar arasında daima en az 20 cm boşluk bırakın. Çocuklardan, evcil hayvanlardan ve alev alabilecek nesnelerden uzak tutun. Bir ısı kaynağı yakınına koymayın.
  • Eğer sadece 0.7 cm-1.14 cm arasında bir mum tabakası kalmışsa mumu yakmamanız önerilir. Yeterli düzeyde mum yoksa, muma şekil veren cam tabaka fazlaca ısınabilir.

Kokulu Mumları Uzun Ömürlü Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kokulu mumlar; doğrudan güneş ışığı almamalıdır, ayrıca kokulu mumların ışığa yakın bir yerde muhafaza edilmemesi önerilir.30°C altında muhafaza edilmelidir.
  • Kokulu mum ömrünü artırmak için; mum kabı veya cam kullanılması önerilir.
  • Kokulu mumlar, karanlık ve serin bir yerde saklanıldığında ilk günkü kondisyonunu korur.
  • Banyo gibi yüksek ve nemli alanlarda kokulu mumlar bulundurulmamalıdır. Bu faktör kokulu mumun kokusunu yitirmesine ve ömrünün kısalmasına sebep olur.
  • Radyatörler veya havalandırma gibi ani sıcaklık değişiklikleri olan alanlarda kokulu mum kullanılması, yine kokulu mumun ömrünü önemli ölçüde etkiler.